Előfizetői tartalom

Közbeszólt Brüsszel: nem kaphatnak kevesebb családi pótlékot az Ausztriában dolgozó magyarok

Portfolio
Elutasítja az Európai Bizottság szociális és munkaügyért felelős biztosa az új bécsi kormány azon javaslatát, hogy az Ausztriában dolgozó kelet-közép-európaiak (így többek közt magyarok), saját országukban élő gyerekeinek alacsonyabb családi pótlékot biztosítsanak - írja a hvg.hu. Maryanne Thyssen azzal indoklja véleményét, hogy ahol járulékot fizet a dolgozó, ott jogosult az ellátásra is. A budapesti tárgyalásokat követve elmondta, hogy az Európai Bizottság javaslatai között egyáltalán nem szerepel ilyen indexálás.

A hetilap kérdésére a főbiztos elmondta, hogy a javaslattal kapcsolatosan egyelőre még nem lépnek, majd csak ha elfogadásra kerül az osztrák parlamentben. Egy tavalyi nyilatkozata alapján egyébként kötelezettségszegési eljárás is indulhat az osztrákok ellen, az viszont nem világos, hogy ez meddig tart majd és hogy ha a bíróság megsemmisíti az osztrák szabályozást, visszakaphatják-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés