Előfizetői tartalom

Lázár bemondta az akár 5%-os gazdasági növekedést

Portfolio
"A bővülés üteme 2017-ben és 2018-ban is meghaladhatja a 4 százalékot" - többek között erről beszélt egy felsőzsolcai gyáravatón tegnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Rá néhány órára egy békéscsabai gazdasági fórumon Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője már az 5%-ot is bemondta, igaz időhatározó nélkül, hiszen úgy fogalmazott: ma 4-5 százalékos gazdasági növekedéssel lehet "reálisan számolni". Ezek a dinamikus növekedési előrejelzések nem számítanak meglepetésnek, mivel egy karácsony előtti kormányzati anyagban már felbukkantak, mindenesetre jól jelzik, hogy lendületes növekedési periódus előtt áll az ország.

Varga Mihály egy felsőzsolcai gyáravatón tegnap az NGM saját közleménye szerint azt mondta a középtávú jövő kilátásairól: kiegyensúlyozott, fenntartható és gyorsuló ütemű növekedéssel számolnak, "a bővülés üteme 2017-ben és 2018-ban is meghaladhatja a 4 százalékot." A miniszter a beszédében rámutatott: a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhető, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés