Előfizetői tartalom

Leminősítette Szlovéniát a Moody’s

Portfolio
Az egyik nagyobb hitelminősítő, a Moody's két fokozattal leminősítette Szlovénia adósbesorolását, per pillanat a cégnél Ba1-es minősítés van érvényben, ami már bóvli kategóriának felel meg. Ráadásul a kilátások még mindig negatívak, vagyis akár további leminősítés is jöhet a jövőben. A hitelminősítő három okkal magyarázta a leminősítést: rossz a bankszektor helyzete, láthatóan romlik az ország pénzügyi helyzete, a bizonytalanságok miatt megnőtt a valószínűsége, hogy külső segítségre szorul az ország.

Az utóbbi percekben tette közzé a Moody's, hogy két fokozattal leminősítették Szlovénia adósbesorolását, Baa2-es szintről Ba1-re vágták vissza a minősítés, ami azt jelenti, hogy bóvli kategóriába kerültek át az ország kötvényei. Több indokkal magyarázták a hitelminősítő szakemberei a leminősítést. Az első szerint az országban megfigyelhető bankválság nem csillapodik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés