Előfizetői tartalom

Leminősítette Törökországot a Moody's

Portfolio
Egy fokozattal, Ba2 szintre csökkentette a török állam hosszú lejáratú devizaadósságát a Moody's. A hitelminősítő új országbesorolásához stabil kilátást rendelt. A lépés várható volt, hiszen az előző, Ba1 besoroláson negatív, tehát további leminősítést valószínűsítő kilátás volt. Ezzel Törökország a befektetésre ajánlott illetve a "bóvli" kategória alsó határáról eggyel lejjebb csúszott.

A leminősítés két fő oka a Moody's indoklása szerint a követező: Az intézményi környezet folytatódó romlása, ami a monetáris politika hatékonyságát rombolja, illetve a strukturális reformokat késlelteti. Az ország fokozódó sérülékenysége a külső sokkokkal szemben, amit a folyó fizetési mérleg magas hiánya, a növekvő külső adósság, az ezzel összefüggésben egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés