Előfizetői tartalom

Masszív háború készül a Közel-Keleten: íme 10 pusztító fegyver, amivel odacsaphatnak egymásnak

Háború felé sodródik Izrael és Irán, miután a két közel-keleti ország rakétázni és bombázni kezdte egymást, kicsivel azután, hogy Donald Trump elnök eltörölte Obama Iránnal kötött atomalkuját. Bár egyelőre úgy tűnik, lokalizált konfliktus zajlik a Golán-fennsíkon állomásozó izraeli csapatok és a Szíriában tartózkodó iráni katonák közt, sajnos nem teljesen kizárható, hogy hamarosan a két ország közti összetűzések nyílt konfliktussá eszkalálódnak. Megnéztünk néhányat a legdurvább fegyverek közül, melyekkel a két közel-keleti ország összecsaphat.

1-3. MerkavaFotó: ShutterstockA Merkavákat sokan a világ egyik legjobb tankjának tartják, a régióban zajló számos konfliktus alapján az izraeli mérnököknek bőven volt alkalmuk korszerűsíteni a típust. A tank legújabb iterációja a Mark IVm; 120 milliméteres lövegén kívül fel van szerelve a régió homokos, köves talajára tervezett TSAWS-lánctalppal, infravörös-maszkolással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés