Előfizetői tartalom

Matolcsy szerint a jegybank 400 milliárdot spórolt Magyarországnak

Portfolio
Jövőre mintegy 400 milliárd forinttal lehetnek alacsonyabbak a költségvetés adósságszolgálati kiadásai az MNB lépéseinek köszönhetően - mondta Matolcsy György egy hétfői parlamenti meghallgatáson. A jegybankelnök kiemelte, hogy a jövőben is fenn kívánják tartani a laza monetáris kondíciókat, ugyanakkor fontos a forintárfolyam stabilitása.

A parlament gazdasági bizottsága az MNB 2015-ös jelentése kapcsán hallgatja meg Matolcsyt, aki kijelentette, hogy a teljes adósságon belül a deviza részaránya 25 százalékra csökkenhet az év végére a tavalyi 35 százalékról. Az ÁKK adatai szerint a központi költségvetés adósságán belül tavaly decemberben 31,3 százalék volt a deviza részarány, ez már idén októberre 24,9...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés