Előfizetői tartalom

Még 25 milliárd forintot szorított ki az MNB az irányadó eszközből

Portfolio
Az előzetesen meghirdetett 125 milliárd forinttal szemben csak 75 milliárd értékben fogadott be három hónapos betétet az MNB a bankoktól - derült ki a szerdai tender után. Kedden már jeleztük, hogy csak egy belső szabály miatt kellett 125 milliárdot meghirdetni a tenderen, de ennél várhatóan alacsonyabb lesz az elfogadott mennyiség.

Az MNB szerdai közleménye szerint a 125 milliárdnyi meghirdetett irányadó betétre a bankok 292 milliárd összegben nyújtottak be ajánlatot, amiből végül 75 milliárdot fogadtak el. Ezzel 900 milliárd forintról 875 milliárd forintra csökkent a három hónapos betéti állomány. Az MNB 2016. december 20-i döntése értelmében a három hónapos betéti állomány 2017 első negyedévének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés