Előfizetői tartalom

Még évekig legfeljebb csak álmodunk a magyar euróról

Portfolio
Két euróbevezetési kritériumot teljesít jelenleg Magyarország, vagyis még bőven van tennivalója a közös deviza bevezetése előtt - derül ki az Európai Központi Bank (EKB) szerdán megjelent konvergenciajelentéséből. Az elmúlt években érzésre talán közelebb kerültünk a magyar euróhoz, azonban két éve még három kritériumnak feleltünk meg, mivel most éppen kicsúsztunk az inflációs referenciatartományból.

Eurót akarunk? Bőven van még tennivaló addigAz EKB kétévente publikálja friss konvergenciajelentését, melyben azt vizsgálja, hogy az eurózónán kívüli tagállamok hogy állnak a feltételek teljesítésével. Magyarországgal kapcsolatban az alábbi fontosabb megállapításokat tette a jegybank: Magyarország 2018 márciusában a 12 havi átlagos HICP-inflációs ráta Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés