Előfizetői tartalom

Még jobban néz ki a német gazdaság

MTI
A német bruttó hazai termék az idén 1,8 százalékkal nőhet a müncheni Ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb prognózisa szerint, korábban 1,5 százalékot vártak. A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézet 2018-ra vonatkozó növekedési prognózisán is javított: a korábbi 1,8 százalék helyett 2,0 százalékos növekedést várnak a szakértők.

A német gazdaság erős és stabil, az idei első féléves növekedés annyira szilárd, hogy a lendület a jövő évben is kitarthat. A gazdasági bővülés motorja leginkább a belső fogyasztás és az építőipar. Az euróövezeti kedvező konjunkturális helyzet a német export erőteljes növekedését vonja maga után, a vállalkozások annyira derűlátóan ítélik meg kilátásaikat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés