Előfizetői tartalom

Megint kisajtolt még egy kis pénzt az MNB a bankokból

Portfolio
Az eredetileg tervezett 450 milliárddal szemben 400 milliárdot fogadott be a három hónapos irányadó eszköz tenderén az MNB szerdán - közölte a jegybank. Ez azt jelenti, hogy akár az eredetileg kitűzött 900 milliárdos célnál alacsonyabb is lehet az eszköz év végi állománya, ha decemberben sem lazítanak a feltételeken.

Az MNB adatai szerint a 637,4 milliárd forintnyi lejáró betét mellett összesen 695,6 milliárdnyi ajánlat érkezett a tenderen, ebből fogadtak el 400 milliárdot. Vagyis ezzel újabb közel 240 milliárdnyi likviditást szorítottak ki a rendszerből. Így az irányadó eszköz állománya 936,8 milliárd forintra csökkent.Az MNB szeptember végén jelentette be, hogy az év végéig 900 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés