Előfizetői tartalom

Mégis mentőcsomagot kérhet Szlovénia

MTI
|
Portfolio
Szlovénia a jövőben megfontolhatja annak a lehetőségét, hogy külső támogatást kér megroggyant bankszektorának, ha továbbra is a jelenlegihez hasonlóan magasak maradnak az állampapír-hozamok. Erről Bostjan Jazbec, a szlovén központi bank vezetője beszélt kedden, hozzátéve: "Szlovénia több módon próbálja letörni a hozamokat, de ha ez nem sikerül, lehetőség van támogatást kérni számos programon keresztül".

Szlovénia kedden 12 hónapos kincstárjegyeket adott el, amelyeknek a hozama 2,95 százalék volt, megegyezett a szeptemberben tartott aukción kialakulttal. A döntő részben állami tulajdonban lévő szlovén bankoknál a bedőlt hitelek nagysága 7,9 milliárd euró, ami a hazai össztermék (GDP) 22,5 százaléka. A bankok helyzetét hivatott javítani a kormánynak az a döntése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés