Előfizetői tartalom

Megjöttek az első friss számok: tavaly is folytatódhatott a magyar kivándorlás

2018-ban sem csökkenhetett érdemben a Nyugat-Európában élő magyarok száma - derül ki az Eurostat friss adataiból. A legtöbb ország esetében még nem ismertek a friss számok, de Ausztriában például több mint háromezer fővel nőtt a magyar populáció, de Hollandiában is többen élnek, mint 2017 végén. Persze a pontos képet majd csak akkor ismerjük meg, ha közzéteszik a német és a brit adatokat is, így még korai lenne átfogó következtetéseket levonni.

Hogy számoljuk meg a kivándorolt magyarokat?A Portfolio évek óta elkészíti saját becslését az Európában élő magyarok számáról, ezeknél általában kizárjuk a szomszédos országokat, elsősorban Nyugat-Európára fókuszálunk. Az adatok egy részét az Eurostattól vesszük, amely évről évre közli a hivatalosan lejelentett számot arról, hány Magyarországon született ember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés