Előfizetői tartalom

Megkapta Szijjártó a miniszterséghez szükséges támogatást

MTI
Támogatták az Országgyűlés szakbizottságai szombati együttes ülésükön Szijjártó Péter kinevezését külgazdasági és külügyminiszterré. Az eseményre azt követően került sor, hogy pénteken Orbán Viktor miniszterelnök őt, a tárca eddigi parlamenti államtitkárát javasolta külgazdasági és külügyminiszterré kinevezni, miután Navracsics Tibor uniós biztossá jelölése miatt lemondott miniszteri megbízatásáról. Szijjártó kinevezését a külügyi bizottság 5 igen és 3 nem szavazattal, az európai ügyek és a nemzeti összetartozás bizottságai 6-6 igen és 1-1 nem, a gazdasági bizottság pedig 10 igen szavazattal támogatta.

A külügyi, az európai ügyi és a gazdasági bizottságnak, valamint a nemzeti összetartozás bizottságának tagjai közösen hallgatták meg a jelöltet a Parlamentben. A képviselők az expozé után több mint egy órán át kérdezték Szijjártó Pétert, aki szintén csaknem egy órán keresztül válaszolt nekik. A bizottsági tagok közül többen is felvetették a paksi atomerőmű-bővítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés