Előfizetői tartalom

Meglepetést okozott az amerikai adat (2.)

Portfolio
A júniusi foglalkoztatottsági adatok sokkal jobbak lettek a vártnál. Az Egyesült Államok munkaügyi minisztériumának adatai szerint májushoz hasonlóan 195 ezerrel nőtt az új munkahelyek száma, de jó hír az is, hogy jelentősen felfelé módosították az áprilisi és a májusi adatot. A vártnál kedvezőbb foglalkoztatottsági adatok ellenére a munkanélküliség 7,6 százalékon stagnált. A kedvező munkaerőpiaci jelentés növeli az esélyét annak, hogy a Fed már akár szeptemberben elkezdi lassítani az eszközvásárlási programját. Ez a várakozás jókora lendületet adott a dollárnak a főbb devizákkal szemben, a részvénypiacokon a heves kilengések után összességében negatív hangulatot okozott, míg a feltörekvő devizák között főként a dollárral szemben esés bontakozott ki.

Továbbra is a szolgáltató szektor a legerősebb A munkaügyi tárca a vártnál kedvezőbb foglalkoztatottsági adatokat közölt az Egyesült Államokban. A várt 155-165 ezer helyett 195 ezerrel nőtt az új munkahelyek száma júniusban, de jó hír az is, hogy felfelé módosították az áprilisi és a májusi adatokat (előbbit 149 ezerről 199, utóbbit 175 ezerről 199 ezerre). A részletes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés