FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Megtaláltuk a kormány kedvenceit

Létezhet a kormánynak egy olyan szószedete, amely azokat a számára kedves célokat tartalmazza, amelyekre bátran költi az adófizetők pénzét, akár egyszeri jelentős összegek formájában, mert látja, hogy könnyedén elbírja a költségvetés. A 2017-es részletes büdzséadatok alapján kijelenthetjük: a kormány tavalyi listáján biztosan szerepelt a sport, a migráció és a határon túli magyarság kifejezések. Ezeket hallva ugyanis előszeretettel kinyitotta az adófizetők által feltöltött államkasszát. Arra is felfigyeltünk: messze a legnagyobb nyertes egy olyan kiadási sor lett, amire év közben fel sem figyelt senki. Pedig itt 4-szer annyit költöttek, mint amennyit terveztek eredetileg.

Látványosan, a bevételeket meghaladó mértékben növekedtek a kiadások, mind a 2016-os, mind pedig az eredeti tervekhez képest - olvasható ki a részletes 2017-es pénzforgalmi számokból. Természetesen azt is be lehet azonosítani, hogy mely területek voltak a kormány kedvencei, hol engedte jobban elszaladni a kiadásokat a tervekhez képest. Ha a tervekhez viszonyítjuk az egyes sorokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés