Előfizetői tartalom

Menekülnek az emberek a haldokló országból

MTI
Ötmilliót is meghaladhatja 2019 végéig a venezuelai menekültek és migránsok száma Dél-Amerikában - közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) pénteken Genfben, és egyben felhívást tett közzé a pénzügyi támogatásra. A venezuelai menekültek fő célországa Peru, Kolumbia és Ecuador.

A két szervezet adatai szerint mostanáig több mint 3 millió venezuelai kényszerült az ország elhagyására a rossz gazdasági helyzet miatt, ez naponta átlagosan 5500 embert jelentett az idén, 2019 végéig pedig akár 5,4 millióra is emelkedhet a számuk. Eduardo Stein, az UNHCR-nek és az IOM-nek a venezuelai menekültek és migránsok ügyeiben illetékes, közös különmegbízottja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés