Előfizetői tartalom

Menekülnek az ukrán melósok, csak nem hozzánk

Portfolio
Egyre nagyobb probléma Ukrajnában a munkaerő elvándorlása, a jegybank adatai szerint 2015 óta a munkaképes korú lakosság 7 százaléka ment el nyugatra - írja a Bloomberg. Néhány éve a magyar kormány is kacérkodott a gondolattal, hogy ukrán vendégmunkásokat csábítson az országba, az adatok azonban azt mutatják, hogy a lengyelek és az oroszok már elszipkázták előlünk a munkaerőt.

A munkaerő elvándorlása egyre nagyobb problémát jelent Ukrajnában, a következő években ez a növekedést és az árstabilitást is veszélyeztetheti - mondta a hírügynökségnek Dmitro Sologub, az ukrán jegybank alelnöke. A munkások elvándorlása nem véletlen, hiszen otthon átlagosan havonta 7100 hrivnyát (mintegy 265 dollárt) kereshetnek, míg néhány kilométerrel arrébb, Lengyelországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés