Előfizetői tartalom

Merkel hatalma megremegett, de még elkerülhető az összeomlás Németországban

Portfolio
Mivel az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Uniónak és Horst Seehofer Keresztényszociális Uniójának is csak vesztesége származna a jelenlegi koalíciós válság további súlyosbodásából, illetve a kormány esetleges széteséséből, végül sikerül majd valamilyen kompromisszumos megoldást találnia a két félnek - véli Erik Nielsen, az UniCredit vezető közgazdásza. Ennek ellenére kijelenthető, hogy Merkel hatalmi pozíciója egyértelműen veszélybe került - teszi hozzá a szakértő.

Az elmúlt napokban komoly belpolitikai viszály bontakozott ki Németországban, miután Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, illetve Horst Seehofer, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke keményen egymásnak esett a menekültügyi szabályozás kapcsán.Kapcsolódó cikkünk2018.06.14Angela Merkel ultimátumot kapottRöviden összefoglalva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés