Előfizetői tartalom

Merkelék közel járnak a nagy áttöréshez

Portfolio
Az Angela Merkel vezette CSU/CDU pártszövetségnek nem sikerült a korábban kitűzött, vasárnapi határidőig megállapodni Martin Schulz szociáldemokrata pártjával (SPD), a hétvégi egyeztetésekről nyilatkozó politikusok ugyanakkor optimisták. A végső koalíciós megállapodás akár már ma, de legkésőbb néhány napon belül megszülethet.

Már több mint négy hónap telt el azóta, hogy lezajlottak a választások az euróövezet legnagyobb gazdaságában, kormányt viszont azóta sem sikerült alakítania az Angela Merkel kancellár által vezetett, választásokat megnyerő Kereszténydemokrata Unió (CDU) és Keresztényszociális Unió (CSU) pártszövetségnek. Merkelék már hetek óta tárgyalnak Martin Schulz Német Szociáldemokrata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés