Előfizetői tartalom

Míg az emberek egymással háborúznak, a politikusok szép csendben kifosztják őket

Portfolio
Hogyan fordulhat elő, hogy egy olyan politikai erő győzedelmeskedik egy választáson, majd marad hatalmon, amely tulajdonképpen nyíltan a leggazdagabbak érdekeit képviseli? - erre a kérdésre keresi a választ az amerikai adóreformmal kapcsolatos véleménycikkében Martin Wolf, a Financial Times vezető gazdasági újságírója. A szakértő a "gazdagok populizmusának" nevezi azt a politikai jelenséget, ami Donald Trumpot az elnöki székbe juttatta, és ami az egész republikánusok által dominált törvényhozást átszövi. Bár a konkrét történet az Egyesült Államokról szól, azonban a világ minden részére nézve fontos következményekkel bír.

Szokatlanul gyorsan őrölnek az amerikai törvényhozás kerekei, most, hogy a kongresszus Donald Trump adóreformjának elfogadásával van elfoglalva. A Képviselőház (alsó ház) képviselői már el is fogadták az adótörvényt, vagyis most a Szenátuson (felső ház) a sor, hogy rövidesen szavazásra bocsássák a kérdést. Még ha át is megy a kongresszuson a törvény, az több tartalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés