Előfizetői tartalom

Milyen 68 óra? Akár 72 órát is lehet dolgoztatni a magyarokat egy héten!

Portfolio
Az munka törvénykönyvének módosításával még többet dolgoztathatják a munkavállalókat rendkívüli munkaidőben, és azt sem lehet kizárni, hogy végül bérpótlék nélkül maradnak, hiába számítana valójában rendkívüli munkavégzésnek. Zempléni Kinga munkajogászt kértük meg, hogy segítsen megvilágítani a munkavállalók helyzetet az új törvény értelmében, amit tegnap írt alá Áder János.

Az általános munkarendben dolgozók a héten minden nap ugyanakkor kezdenek dolgozni és ugyanakkor fejezik be a munkát. Ettől eltérően munkaidőkeret alkalmazásával a munkaidő egyenlőtlenül is beosztható, és ebben az esetben a munkavállalók nem minden nap dolgoznak ugyanannyi órát, és a munkaidő kezdetének és befejezésétének időpontja is eltérő. A munkaidő-keret hosszát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés