Előfizetői tartalom

Mindenki veszít Trump háborújával, de Amerika nagyobbat bukhat

Beke Károly, London
Nem egyenlőek az erőviszonyok a kereskedelmi háborúban, Kínában ugyanis az állami ösztönzéssel részben kompenzálhatják majd a negatív hatásokat, vagyis Amerika nagyobbat bukhat az ügyön - hangzott el a Fidelity International sajtónapján kedden Londonban. A cég szakemberei a világgazdaság és a piacok előtt álló legnagyobb makrogazdasági kihívásokról beszéltek, ezek a kockázatok ma az USA és Kína körül koncentrálódnak.

Az USA esetében nem kérdés, hogy lassul a gazdasági növekedés, a kérdés csak az, mennyivel - mondta előadásában James Bateman, a Fidelity multi asset alapokért felelős befektetési igazgatója. Szerinte a gazdaság és a piacok szempontjából az egyik fontos kockázat jelenleg az amerikai növekedés lassulása.Azt gondoljuk, hogy a már eddig bejelentett védővámok és a további vámoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés