Előfizetői tartalom

Működik Trump mesterterve? Kína nagy engedményekre készül

Portfolio
A kínai vezetés új iparstratégia kialakításán dolgozik, amely nagyobb részesedést tenne lehetővé külföldi vállalatok számára az ország belső piacán - írja a Wall Street Journal saját értesüléseire hivatkozva. Ez felfogható egyfajta közeledésként az amerikai kormány felé, az ugyanis rendszeresen bírálta a kínai gazdaságstratégiát protekcionizmusa miatt. Itt egy újabb reménykeltő hír azoknak, akik a kínai-amerikai kereskedelmi feszültség enyhülésében bíznak.

Vezető kínai döntéshozók új átfogó ipari stratégia kidolgozásán ügyködnek, amely a jelenlegi, "Made in China 2025" névvel fémjelzett stratégiában hozna jelentős változást. Ezzel a programmal nem kisebb célt tűzött ki maga elé 2015-ben az ország vezetése, mint hogy egy olyan technológiai forradalmat tegyen lehetővé, amivel a kínai ipar a magasabb hozzáadott értéket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés