FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Sokkoló számok érkeztek a magyar munkaerőhiányról

Portfolio
Már 80 ezer dolgozó hiányzik a magyar munkaerőpiacról a friss adatok szerint. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első negyedéves számai alapján egyre súlyosabb a helyzet az iparban és az építőiparban, de már a szállítással is komoly gondok vannak. Érdemben romlott a helyzet az infokommunikációs iparágban és a szolgáltató szektor is súlyos gondokkal küzd. Miközben a magyar gazdaság érdemben növekszik, a munkaerő hiánya gyakorlatilag mostanra minden szektorban érzékelhető, ami megnehezíti a vállalatok növekedését.

Soha nem látott magasságba emelkedett Magyarországon a betöltetlen álláshelyek száma és aránya. A KSH szerint 79 400 munkahely állt üresen az idei első negyedévben, ami 19 500-zal magasabb szám, mint az előző év azonos időszakában. Mindez jól mutatja, hogy a munkaerőpiacon egyre komolyabb feszültségek rajzolódnak ki: a foglalkoztatottak száma folyamatosan emelkedik, a munkanélküliség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés