Előfizetői tartalom

Tetőpont közelében lehet a magyar foglalkoztatottság

Portfolio
2018. október-december átlagában 4 millió 481 ezren dolgoztak Magyarországon a KSH adatai szerint, ami 34 ezer fős növekedést jelent egy év alatt és a foglalkoztatottság növekedésének lassulását jelzi. Közben a munkanélküliek száma egy év alatt 8 ezerrel 167 ezer főre csökkent, a ráta pedig 0,2%-ponttal 3,6%-ra ereszkedett. Ez szintén jelzi a dinamika lassulását és egyúttal afelé mutat, hogy tetőpont közelében lehet Magyarországon a foglalkoztatottság, illetve mélypont közelében a munkanélküliség.

A KSH ma közzétett adatai szerint a 2018. október-decemberi időszakban:A foglalkoztatottak átlagos létszáma 0,8%-kal magasabb, 4 millió 481 ezer fő volt, ami 34 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 73 ezer fővel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 47 ezer fővel lett kevesebb, a külföldi telephelyen dolgozóké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés