Előfizetői tartalom

Nagy megszorítást vár el már idén az olasz kormánytól az Európai Bizottság

Portfolio
Nagy költségvetési hiánycsökkentést kell végrehajtania már idén és majd jövőre is az olasz kormánynak ahhoz, hogy elkerülhesse a kilátásba helyezett túlzott deficit eljárást - erősítette meg az olasz La Republicának adott nyilatkozatában Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke. Éppen ebben a lapban szivárogtatták ki tegnap Brüsszelből azt, hogy ennek az eljárásnak az elindítása határán állnak, amit szerda délután aztán meg is erősítettek Brüsszelben.

Mi az eljárás lényege?Az Európai Bizottság tegnap tette közzé az európai szemeszterhez kapcsolódó országspecifikus ajánlásait (a Magyarországnak szóló ajánlásokról bővebben itt írtunk) és az Olaszország kapcsán valóban úgy döntött a testület, hogy adósságalapú túlzottdeficit-eljárás megindítását javasolja a pénzügyminiszteri testületnek, amely majd néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés