Előfizetői tartalom

Nagyot dobott Magyarország, így nem lesz gond az adóssággal

Portfolio
A második negyedéves 73,8 százalékról 72,8 százalékra csökkent az államháztartás brittó névértéken számított GDP-arányos adóssága - közölte hétfő reggel az MNB az előzetes pénzügyi számlák adatai alapján. Ezzel már a tavaly év végi szint alá esett az adósságráta, így várhatóan az év végén is gond nélkül teljesül majd a csökkenésre vonatkozó cél.

A 72,8 százalékos adósságráta 2008 negyedik negyedéve óta a legalacsonyabb, akkor a válság közepén felvett IMF-hitel dobta meg hirtelen a bruttó adósságrátát, így nőtt 71,6 százalékra. Vagyis már csak bő egy százalékpont kellene ahhoz, hogy elérjük az IMF-csomag előtti szintet ebben a mutatóban is. Az utóbbi negyedévekhez hasonlóan most is csak az Eximbankkal együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés