FONTOS Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten
 
Előfizetői tartalom

Néhány héten belül olyan döntés jön, ami Magyarországra is csapást mérhet

Portfolio
Egyelőre nem tudni, hogyan dönt Donald Trump az európai autók lehetséges importvámjával kapcsolatban, május közepéig van ideje mérlegelni az amerikai elnöknek. A félelmek már most nagyok, részben a német gazdaság gyengélkedéséért is a bizonytalanság felelős. Ez pedig már Magyarországot sem hagyhatja hidegen, a német autógyártóknak komoly érdekeltségei vannak nálunk, így a magyar export is megérezne egy ilyen büntetővámot.

Mi történik Németországban?A negyedik negyedéves német GDP-növekedés talán sokaknak kellemetlen meglepetést okozott, azóta a részletes adatokból kiderült, hogy az előző negyedévhez képest csak a készletek leépítése 0,6 százalékpontos hatással volt, ez pedig nagyrészt az autóiparnak volt köszönhető.Látható, hogy a német gazdaság 2018 nyarán húzta be a kéziféket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés