Előfizetői tartalom

Nehéz helyzetben lavírozhat a Monetáris Tanács

Portfolio
Az MNB kamatdöntése határozhatja meg a hangulatot a héten, a jegybank elsősorban a forint sorsára lehet hatással. Ráadásul nincs könnyű dolguk, hiszen a lassuló globális növekedés és az egyre lazábbá váló jegybankok között kellene óvatosan egyensúlyozniuk. Külföldön sokkal unalmasabb lehet a hét, igazán fontos adatra nem számíthatunk.

Gyakorlatilag egy nappal megnyújthatjuk a hétvégét, hétfőn ugyanis nem jelenik meg semmilyen említésre méltó makrogazdasági adat. Délelőtt Németországban közlik az IFO gazdasági hangulatindex aktuális értékét, de várhatóan az sem rengeti majd meg a piacokat.Kedden aztán rögtön belecsapunk a közepébe: a legfontosabb az MNB Monetáris Tanácsának kamatdöntése lesz kora...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés