Előfizetői tartalom

Nehézségekbe ütközik Budapest működési egyensúlyának biztosítása

MTI
"Komoly nehézségekbe" ütközik 2019-ben a fővárosi működési egyensúly biztosítása a bérjellegű kiadási többletek, továbbá a 2018-as évhez képest 5 milliárd forinttal megnőtt, 10 milliárd forintos szolidaritási adó, valamint a 3-as metróvonal felújítása miatti metrópótlás költségei miatt - áll a csütörtökön ismertetett új budapesti költségvetési rendelettervezetben. A 3-as metróvonal felújítása miatti buszos pótlást, amely a szakemberhiány miatt elsősorban túlórákkal pótolható; ez a helyzet hosszabb távon nem tartható fenn - írták. Az előterjesztés szerint sajnálatos jelenség, hogy a megkezdett beruházások esetenként számottevően többe kerülnek, mint az eredetileg betervezett források összege.

A rendelettervezet az önkormányzat költségvetési bevételét 266 milliárd 39 millió 233 ezer forintban, míg a kiadásait 380 milliárd 58 millió 282 ezer forintban állapítja meg. A működés pénzügyi egyensúlyát csak pénzmaradvány igénybevételével tudják biztosítani 2019-ben. Az így keletkező 114 milliárd 19 millió 49 ezer forintos hiányt az előző évek maradványának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés