Előfizetői tartalom

Nekimehet Brüsszel a lengyeleknek, januárban egyezkedik az új miniszterelnök

MTI
Ha az Európai Bizottság úgy dönt, hogy jövő héten elindítaná a lengyel bírósági reformok miatt a nukleáris opciónak mondott eljárást az országgal szemben, akkor azt a németek és a franciák támogatni fogják, de a következő napokbeli egyeztetésekkel mindez még elkerülhető - jelezte pénteken az EU-csúcs után Angela Merkel német kancellár. Vélhetően emiatt a már hazafelé tartó új lengyel miniszterelnök azt jelezte: jövő januárban hosszabb időre is leül majd egyeztetni a kérdésről Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel.

Kapcsolódó cikkünk2017.12.15Bevetik az atomfegyvert Lengyelországgal szembenLesz valamiféle párbeszédAzt, hogy januárban összejön majd az egyeztetés, maga Mateusz Morawiecki új lengyel kormányfő közölte újságírókkal a brüsszeli EU-csúcstalálkozóról Varsóba tartva a repülőgép fedélzetén. Morawiecki pénteken azt is elmondta: Junckerrel - akivel előző nap a visegrádi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés