Előfizetői tartalom

Nem csak te érzed ezt: valósággal felrobbantak az árak Magyarországon

Portfolio
Hiába emelkedtek 2018 első 11 hónapjában a fogyasztói árak átlagosan mindössze 2,9%-kal, sokan okkal érezhetik úgy, hogy ennél sokkal drágább lett számukra az élet. Albérletben élsz? Sűrűn jársz autóval? Sokat eszel, főleg gyümölcsöket és zöldséget? Dohányzol és/vagy rendszeresen fogyasztasz alkoholt? Szeretsz sokat étterembe járni és kikapcsolódni? Ha igen, akkor egy pillanatig se higgy a hivatalos számnak.

Két hete tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a novemberi inflációs adatot, amiből kiderült, hogy jelentős fordulat következett be az elmúlt hónapok emelkedő inflációs trendjében: az éves árindex az októberi 3,8%-ról (közel hatéves csúcsáról) 3,1%-ra esett.Az index visszaesése mögött az olajárak nagy esése állt (amit tovább fokozott a bázishatás, vagyis, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés