Előfizetői tartalom

Nem is drágul az élet Magyarországon - csak ha autóval mentél tojást venni

Portfolio
Növekedhetett az infláció novemberben a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint, ugyanakkor elemzői felmérésünk azt mutatja, hogy nem kell tartani jelentős áremelkedéstől a következő időszakban. A pénzromlás üteme jövő év közepén átmenetileg elérheti az MNB 3%-os célját, utána azonban újra alacsonyabb inflációs számokat láthatunk majd. A jegybank mindezek alapján tartósan laza monetáris kondíciókat tarthat fenn.

Novemberben 2,5 %-ra emelkedhetett a pénzromlás üteme Magyarországon a Portfolio elemzői felmérése szerint az októberi 2,2% után, amiben több tényező is szerepet játszik. (A KSH december 8-án, pénteken teszi közzé a novemberi inflációs adatot.) Az infláció növekedését a belső kereslet élénkülése mellett több egyedi tényezővel hozzák összefüggésbe a szakértők.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés