Előfizetői tartalom

Nem kell félni a magyar bérrobbanástól - Izzik a gazdaság

MTI
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni elemzőinek helyszíni tapasztalatai szerint a magyar költségvetési és monetáris hatóságok nem tartanak attól, hogy a magyar gazdaság túlfűtötté válik, sem attól, hogy a jelentős bérnövekedési ütem versenyképességi hátrányokat okozna. A ház londoni befektetési részlegének feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzőstábja a minap a közép-európai EU-térségben tett tájékozódó látogatást.

Hétfőn Londonban ismertetett összegző tanulmányukban kifejtik: magyarországi tárgyalásaikról az a benyomásuk, hogy a hatóságok a 4 százalékos tavaly gazdasági növekedés, a 2 százalék körüli GDP-arányos államháztartási hiány és a kordában tartott infláció elegyére az eddigi szakpolitikai intézkedések igazolásaként tekintenek, és gyakorlatilag ugyanezt az utat kívánják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés