Előfizetői tartalom

Nem kell megijedni az ipar fékezésétől

Portfolio
Szeptemberben 0,7 %-kal visszaesett az ipari termelés az előző hónaphoz képest, ez azonban inkább csak kisebb korrekciót jelent, hiszen augusztusban 5,5 %-os növekedést láthattunk. A rövid bázisú index visszaesése miatt nem kell arra számítanunk, hogy az ipar gyengén muzsikálna a következő hónapokban, a rendelési adatok azonban egyre kedvezőtlenebbek.

Az ipari termelés visszaeséséért a járműgyártás és a gépipar volt a felelős, ugyanakkor a fémipar és az elektronika kedvezően teljesített. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) részletes adataiból kiderült, hogy a kisebb súlyú ágazatok közül a gumi- és műanyaggyártás, valamint a kőolaj-feldolgozás növekedett.A szeptemberi 0,7 %-os visszaesés azonban nem mondható negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés