Előfizetői tartalom

Nem változtattak a Fitch álláspontján az újabb portugál fejlemények

Portfolio
A koalíciós portugál kormányból az utóbbi napokban többen is távoztak, ami jelentős problémákhoz vezetett. A jelenlegi portugál politikai helyzet pedig rávilágít a kormány költségvetési kiigazító lépéseit övező kockázatokra. Emiatt a Fitch továbbra is fenntartja negatív kilátás mellett a portugál szuverén adósságra vonatkozó "BB+"-os besorolását - írja a Reuters.

Az utóbbi napok politika fejleményei miatt megnőtt a kockázata a koalíciós kormány által folytatott költségvetési kiigazító lépések sikertelenségének. Így a Fitch Ratings továbbra is fenntartja negatív kilátás mellett az ország szuverén adósságára vonatkozó "BB+"-os besorolását. Bár a kockázatok érdemben emelkedtek, a hitelminősítő alapszenáriója nem változott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés