Előfizetői tartalom

Nemcsak Kína, de Ázsia is lassul

Portfolio
Az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) szerint idén és jövőre is alacsonyabb lehet a térség növekedése a korábban előrejelzettnél. Ennek alapvetően a kínai gazdaság lassulása és a fejlett országok visszafogottabb exportkereslete lehet az oka. A bank előrejelzése szerint a régiós GDP 6,3 százalékkal nőhet 2013-ban és 6,4 százalékkal jövőre, míg áprilisban még rendre 6,6 és 6,7 százalékra számítottak.

Múlt héten a Nemzetközi Valutaalap is csökkentette a világ növekedési kilátásaira vonatkozó előrejelzéseit. Ugyanis az USA talpra állása mégsem megy olyan gyorsan, mint gondolták, Kína gazdasága lassul, Európában pedig ráadásul még mélyülni látszanak a problémák. Kína gazdasága a második negyedéves előzetes GDP adatok szerint már csak 7,5 százalékkal nőtt éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés