Előfizetői tartalom

Növekszik a feszültség: sorra hagyják el a NATO-s kiképzők Irakot

MTI
|
Portfolio
Németország és Hollandia is bejelentette, hogy felfüggesztik az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció kötelékében végzett iraki kiképző műveletének felfüggesztését, miután az amerikai külügyminisztérium is az ország elhagyására utasította nem nélkülözhetetlen alkalmazottait. A NATO viszont bejelentette, hogy egyelőre folytatja iraki kiképző műveletét a térségbeli feszültségek ellenére, ugyanakkor folyamatosan elemzi a helyzet alakulását - írja az MTI.

A katonai szövetség szóvivője rámutatott, hogy minden újabb tevékenység vagy csapatmozgatás előtt értékelik a potenciális veszélyeket, a jövőbeli döntések pedig nagyban függenek a misszióban részt vevő tagállamok szerepvállalásától. Miután a németek a kivonulás mellett döntöttek, a berlini kormány közölte, hogy nincsenek konkrét értesüléseik esetleges készülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés