Előfizetői tartalom

Nyerésre áll idei háborújában Orbán

Portfolio
A tavaly év végi 74,7 százalékról szeptemberre 74,2 százalékra csökkent a bruttó adósságunk a GDP arányában - derül ki az MNB csütörtökön közölt statisztikájából. Ezzel gyakorlatilag kipipálhatja a kormány az idei adósságcélt, ha a negyedik negyedévben minimális adósságcsökkentést végre tud hajtani, akkor gond nélkül teljesül az uniós szabály is. Márpedig azt már tudjuk, hogy az aszfaltügy elszámolása miatt jelentős uniós milliárdok folynak be a negyedik negyedévben, így kezdhetik behűteni a pezsgőt a kormánynál.

Csütörtök reggel publikálta a pénzügyi számlák friss harmadik negyedéves adatát, mely szerint a bruttó maastrichti adósság 74,2 százalékra csökkent a GDP arányában a második negyedéves 75 százalékról. A nettó adósság ezzel párhuzamosan 64,7 százalékra esett a három hónappal korábbi 65,6 százalékról.Utoljára 2008 végén volt a mostaninál alacsonyabb a bruttó adósságráta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés