Előfizetői tartalom

Nyomulnak a lengyelek és a románok, légüres térben Magyarország

Portfolio
A nagy népességű kelet-közép-európai országok gazdasági előretörése figyelhető meg az Európai Unión belül, és ez a folyamat a következő években is kitart majd. A lengyel és román előremenetel mellett a görögök és a horvátok hátracsúsztak a gazdasági méretek alapján képzett uniós rangsorban. Mi és a szlovákok légüres térben vagyunk.

Közhely, hogy az Európai Unió gazdaságai nagyon eltérő méretűek. A gazdasági fejlettség és a népesség függvényében nagyságrendbeli különbségek vannak az egyes országok gazdasági ereje között. Korábban már egy térképen megmutattuk, hogy miként is festenek az unió országainak gazdasági erőviszonyai.Talán meglepő, de a népességszám nagyobb hatást gyakorol a rangsorra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés