Előfizetői tartalom

Óriási feladat előtt áll Magyarország, és a sikerre nincs garancia

Portfolio
A rendszerváltás óta eltelt 25 év egyik fő tanulsága, hogy az olcsó magyar munkaerőre, a külföldi működőtőkére és az alacsony hozzáadott értékű beszállító szerepre építő modell eddig sem vezetett eredményre a felzárkózás területén, és a jövő szempontjából is kifejezetten zsákutcának tűnik - értett egyet az Inforádió "Párbeszéd a gazdaságról" című műsorában Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója és Balásy Zsolt, a HOLD Alapkezelő elemzője.

Komoly versenyképességi irányváltásra van ahhoz szükség, hogy az ország ki tudjon kerülni az ún. közepes jövedelmű országok csapdájából. Virág Barnabás az Alapblog beszámolója szerint hangsúlyozta: a feladat nem egyszerű, ezzel ugyanis az elmúlt 100 évben 100-120 ország próbálkozott, jó, ha a tizedük járt sikerrel.Forrás: AlapblogAhol élesen eltért a vélemény, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés