Előfizetői tartalom

Őrült optimista még mindig a magyar feldolgozóipar

Portfolio
Bár az alindexek több mint fele csökkenést mutatott októberhez képest, de a feldolgozóipari beszerzési menedzserindex mégis 58,3 pontról 58,6 pontra emelkedett vissza novemberben - közölte ma az MLBKT. Ennek oka az, hogy a két nagy súlyú alindex (foglalkoztatottság, új rendelések) emelkedett, a főindex pedig összességében továbbra is nagyon dinamikus feldolgozóipari aktivitás bővülésre utal.

A ma közzétett jelentés szerint a főbb alindexek így változtak októberről decemberre: A termelési mennyiség indexe csökkent októberi értékéhez képest, de 50,0 pont felett maradva a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve, immár huszonhetedik alkalommal. Az új rendelések indexe némileg nőtt, és 50,0 pont felett maradva jelzi, hogy az új rendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés