Előfizetői tartalom

Őrült tempóra kapcsolt az építőipar

Portfolio
Júliusban az építőipari termelés volumene 4,6%-kal haladta meg az előző havi szintet. A kis súlyú, ingadozó teljesítményű ágazat esetében ez nem jelent kiugró növekedési indexet, ha azonban azt is hozzátesszük, hogy ezt a növekedést három olyan hónapra pakolta rá az ágazat, amelyben az átlagos havi bővülés 10% körüli volt, akkor elmondhatjuk, hogy hihetetlen korrekcióban van az építőipar. A rendelési mutatók a növekedés folytatását ígérik.

Az építőipar hosszabb távú trendjét figyelve elmondható, hogy 2016 elején az uniós források kifogyásával óriási visszaesés következett be, ezt azonban egyre gyorsuló ütemű növekedéssel dolgozta le az ágazat. Ez a folyamat szakadt meg 2018 elején, amikor meglepő visszaesést tapasztalhattunk. Több szakértő a munkaerőhiány hatásának tudta be a dolgot, erre cáfoltak rá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés