Előfizetői tartalom

Összeomlás vagy sikersztori? - Így teljesített a magyar gazdaság 2000 óta

Portfolio
Habár a válságból való kilábalás hosszúra nyúlt, és Magyarország valóban nem lehet büszke régiós összevetésben a 2008 óta felmutatott teljesítményére, az utóbbi öt év összességében már nem mondhatóak gyengének. A magyar gazdaság teljesítménye a 2000-es évek első felében megegyezett a régióéval (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia), viszont 2006 és 2012 között mélyen alulmúlta a versenytársakat. A 2017-es GDP-adatok alapján azt láthatjuk, hogy az elmúlt öt év átlagában újra megközelítettük a régió átlagos teljesítményét. A régiós becsült növekedési potenciálok alapján úgy látszik, hogy van még tennivaló, ha szeretnénk tartani a lépést a következő években.

Tavaly 4%-kal nőtt a magyar gazdaság, vagyis a 2016-os szerényebb bővülés átmenetinek bizonyult. De a 2017-es felpörgő növekedés sem volt elég ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a közvetlen régiós versenytársakkal, hiszen Csehország, Románia és Lengyelország is nagyobb iramot diktált. Egy-egy év összehasonlítása azonban nem a legjobb megoldás, hiszen számos egyszeri hatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés