Előfizetői tartalom

Öt zseniális átverés, amit soha nem fog elfelejteni a világ

Portfolio
A következő öt átverés kitalálói és kivitelezői magasabb szintre emelték az április elsejei viccelődést, ugyanis sikerült olyat csinálniuk, amit még évtizedek után sem lehet elfelejteni. Egy brit napilap komplett történetet épített fel egy nem létező ország köré, egy ausztrál vállalkozó jéghegyen hajózott be Sydney-be, valaki egy vulkánkitöréssel ijesztgette a helyi lakosokat, de azt is megtudhattuk, hogyan lehet nejlonharisnyával színes TV-adást nézni, illetve milyen módon aratják le a svájci gazdák a spagettitermést.

San Serriffe, a nem létező földi mennyország1977. április elsején a The Guardian brit napilap nyilvánosságra hozott egy 7 oldalas, speciális jelentést egy San Serriffe nevezetű indiai-óceáni szigetpárosról. A riport a földrajzi adottságoktól kezdve, a kultúrán keresztül, egészen a gazdasági és politikai viszonyokig mindenre kiterjedt. Az egész történet persze egy átverés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés