Előfizetői tartalom

Pánikol a világ, elindult a tőke a feltörekvő piacokról

Portfolio
2016 novembere, vagyis az amerikai elnökválasztás óta nem látott tőkekivonás zajlott le a feltörekvő piaci eszközökbe fektető alapokból - derült ki az Institute of International Finance legfrissebb adataiból. A nagy vesztesek a részvénypiacok voltak, míg a kötvénypiacok esetében mérsékelt kivonást hozott február első hete.

Az erőteljes januári beáramlást követően éles fordulat következett a feltörekvő piaci eszközökbe irányuló tőkemozgásokban.Legutóbb 2016 novemberében, vagyis az amerikai elnökválasztáskor tapasztalhattunk ilyen mértékű tőkekivonást a feltörekvő piacokról.Az IIF által nyomon követett országokba (Dél-Korea, India, Indonézia, Dél-Afrika, Thaiföld, Fülöp-szigetek, Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés