Előfizetői tartalom

Rajtad múlik, hogy megbírságol-e a NAV

MTI
Augusztustól az adózó magatartásán múlik, kap-e bírságot a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az elmulasztott, késedelmes vagy hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt; ha minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól - hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken.

A közleményben felidézik: a július 1-jétől bevezetett online számlaadat-szolgáltatásnál a Pénzügyminisztérium és a NAV július végéig biztosított szankciómentességet, ha az adózó regisztrált az online számla rendszerben és az adatszolgáltatást utólag, de legkésőbb a hónap végéig teljesítette. A szankciómentes időszak lejártával az adatszolgáltatási kötelezettség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés