Előfizetői tartalom

Segítséget nyújt Argentínának az IMF

Portfolio
Három éves 50 milliárd dolláros készenléti hitelmegállapodást kötött csütörtökön Argentína a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). Egy hónappal ezelőtt, május 8-án folyamodott az IMF-hez támogatásért Argentína devizája, a peso gyors árfolyamvesztése miatt, amit a feltörekvő piaci befektetési eszközökből a nemzetközi tőkepiacon kivont nagy összegek idéztek elő. A még az IMF igazgatóságának a jóváhagyására váró készenléti hitelmegállapodás feltételeként Argentína költségvetési deficitje további csökkentése mellett kötelezte el magát az elkövetkező évekre.

A hitelmegállapodás megkötése hátraarcot jelent az argentin vezetés Nemzetközi Valutaalaphoz fűződő viszonyában, mivel az argentin polgárok nagy része az IMF által megkövetelt megszorítások számlájára írta a katasztrofális következményekkel járó 2001-2002-es gazdasági válságot. Mauricio Macri elnök kapcsolatfelvétele a nemzetközi hitelintézettel most is tiltakozást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés