Előfizetői tartalom

Soha nem tartoztak ennyivel az állami szervek

Portfolio
Október végén 120,9 milliárd forintra növekedett a költségvetési szervek tartozásállománya a Magyar Államkincstár friss adatai szerint. Ez egy hónap alatt 23 milliárd forintos növekedésnek felel meg, ekkora ugrásra eddig csak egyszer volt példa. A magyarázatot az iskolafenntartó Klebelsberg intézetnél kell keresni.

Újabb csúcsra emelkedett a költségvetési szervek adósságállománya, elérte a 120,9 milliárd forintot október végére. Ez egy hónap alatt 23 milliárd forintos növekedést jelent. A Magyar Államkincstár részletes magyarázatot ad az eddig csak egyszer előforduló havi adósságbővülésre. Ezek szerint a tartozás-növekedésből 17,4 milliárd forint köthető a Klebelsberg Intézményfenntartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés