Előfizetői tartalom

Soha nem tartoztak még ennyivel az állami szervek

Portfolio
Április végére új csúcsra emelkedett a központi alrendszer költségvetési szerveinek adósságállománya, meghaladta a 93 milliárd forintot. Egy hónap alatt tehát az adósságállomány 23,3 milliárd forinttal növekedett - derül ki a Magyar Államkincstár legfrissebb adataiból. A háttérben meghúzódó folyamatokról az államkincstár ezúttal részletesebb magyarázatot közölt, ezek szerint ismét intézményátvételek állnak.

Új rekord Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett tartozásállomány 2013. április végén 95,3 Mrd Ft, melyből 1,9 Mrd Ft tévesen került bejelentésre. Ezt figyelmen kívül hagyva a tényleges tartozásállomány 93,4 Mrd Ft, ami az eredeti előirányzat 3,0 százaléka - közölte a MÁK. Az adósságállomány egy hónap alatt 23,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés